Workshops


Algemene informatie


Op deze pagina vind je het aanbod van workshops die gegeven worden in Atelier Eris.

Workshops kunnen op verschillende momenten gegeven worden.

Zie onderaan deze pagina voor de openingstijden van het Atelier.

Workshops die korter dan 4 uur duren kunnen ook in de avond gegeven worden.

Ik werk niet met een minimum aantal deelnemers.

Dus ben je alleen of met twee?

Kom dan gerust een workshop volgen.

 

Wil je een workshop boeken?

Er staan workshops gepland waar je vrij op in kunt schrijven.

Via de agenda kun je een plekje reserveren.

Liever een workshop volgen op een andere datum? Vul dan het formulier op deze pagina in en ik neem contact met u op. Bellen of appen mag natuurlijk ook.

 

LET OP! 

Het volgen van workshops is volledig op eigen risico.

De verschillende workshops zijn niet met elkaar te combineren.

Inschrijven workshop

 


Aanbod workshops:

Workshop: uniek sieraad van zilver


Tijdens deze workshop mag je kiezen wat je van zilver wilt gaan maken: een ring, een kettinghangertje of een setje oorhangers.

Zilver is in de prijs inbegrepen. Fournituren (bijvoorbeeld een kettinkje) zijn niet in de prijs inbegrepen.

Niet edelmetalen zoals koper en messing zijn ook te gebruiken (hier wordt geen meerprijs voor gerekend). Door deze materialen te gebruiken kun je het ontwerp nog wat spannender of sprekender maken.

Het is ook mogelijk om tijdens de workshop een grote edelsteen in je sieraad te verwerken, dit is afhankelijk van je ontwerp.

 

De workshop duurt 4 uur.

Kosten:

€ 80,- p.p.

€ 70,- p.p. als je voor 4 personen boekt 

Koffie, thee, water en omschreven materialen inbegrepen

Workshop: Creatief met zilverklei


Werken met zilverklei is leuk en veelzijdig.

Met een klein zakje zilverklei kun je bijzonder mooie sieraden maken.

Tijdens de workshop kun je gebruik maken van verschillende mallen en patronen. Ook kun je het sieraad op verschillende andere manieren versieren.

Eerst maak je het ontwerp dat je verzonnen hebt in gewone klei zodat je kunt ervaren of je ontwerp ook echt wordt zoals je voor ogen had, daarna maak je het pas van zilverklei.

Na het drogen ga je het sieraad al voor een groot deel afwerken, na het bakken zet je de puntjes op de i.

 

De workshop duurt 4 uur.

€ 80,- p.p.

€ 70,- p.p. als je voor 4 personen boekt 

Koffie, thee, water en omschreven materialen inbegrepen

Bijzondere workshop:

Herinneringssieraad 


Het is mogelijk om zelf tijdens een workshop een herinneringssieraad te maken.

In dit sieraad kan dan bijvoorbeeld as of een haarlokje verwerkt worden. Ook is het mogelijk andere materialen te verwerken die symbool staan voor een dierbaar persoon of huisdier. 

Deze workshop is extra uitgebreid en er wordt voor alle onderdelen van het proces voldoende tijd genomen. Dit is belangrijk zodat het eindresultaat helemaal naar wens is, maar ook om de workshop een onderdeel te laten zijn van een eventueel rouwproces.

Dat er gebruik gemaakt wordt van extra tijd wil zeggen dat de workshop uit 3 delen bestaat. Deel 1 is een gesprek, we gaan dan samen kijken wat de wensen zijn en of dit mogelijk is. We kijken ook naar de materialen die je graag wilt gebruiken en verwerken. Deze informatie uitwisseling kan in het atelier, telefonisch of via de mail.

Daarna kom je 2x 3 uur naar het atelier om te werken aan een door jouw ontworpen herinneringssieraad. De eerste keer maak je het ontwerp en start je met het proces. De tweede keer maak je het sieraad helemaal af.

Het gebruik van een bepaalde hoeveelheid zilver is in de prijs inbegrepen. Dit wordt tijdens het eerste gesprek besproken. Het gebruik van goud is niet in de prijs inbegrepen. Tijdens het eerste gesprek wordt de hoeveelheid in kaart gebracht en wordt de meerprijs bepaald. 

Het is ook mogelijk om zelf "oude" sieraden mee te nemen en die te verwerken in je sieraad of om te smelten zodat je het materiaal kunt gebruiken. Deze sieraden worden tijdens het eerste gesprek beoordeeld. De prijs van de workshop blijft in dit geval hetzelfde.

 

De workshop duurt 2x 3 uur.

Kosten: € 135,- per persoon

Koffie, thee, water en omschreven materialen inbegrepen

De workshop kan tijdens de openingstijden ingepland worden, maar ook op een avond.

Heb je meer tijd nodig om het sieraad helemaal naar wens te maken? Dat is geen probleem. We verlengen de workshop. Je betaald dan €20,- per uur dat je gebruik maakt van het atelier.

Bijzondere workshop:

Relatie-ringen 


Het is mogelijk om samen tijdens een workshop elkaars ring te maken.

In dit sieraad kan ook een steentje verwerkt worden. Ook is het mogelijk om vingerafdrukken, naam en datum in de ringen te graveren.

Deze workshop is extra uitgebreid en er wordt voor alle onderdelen van het proces voldoende tijd genomen. Dit is belangrijk zodat het eindresultaat helemaal naar wens is.

Dat er gebruik gemaakt wordt van extra tijd wil zeggen dat de workshop uit 2 delen bestaat. Je komt 2x 3 uur naar het atelier om te werken aan jullie ringen. De eerste keer maak je het ontwerp en start je met het proces. De tweede keer maak je het sieraad helemaal af.

Het gebruik van een bepaalde hoeveelheid zilver is in de prijs inbegrepen. Het gebruik van goud is niet in de prijs inbegrepen. Mocht je graag goud en/of diamanten gebruiken dan hebben we voor aanvang van de workshop contact. Tijdens dit contact wordt de hoeveelheid goud en/of diamanten in kaart gebracht en wordt de meerprijs bepaald.

Het is ook mogelijk om zelf "oude" sieraden mee te nemen en die te verwerken in je sieraad of om te smelten zodat je het materiaal kunt gebruiken. Deze sieraden worden wel eerste beoordeeld. De prijs van de workshop blijft in dit geval hetzelfde.

 

De workshop duurt 2x 3 uur.

Kosten:

2 personen € 225,-

Koffie, thee, water en omschreven materialen inbegrepen

De workshop kan tijdens de openingstijden ingepland worden, maar ook op een avond.

Graveren in glas


Tijdens deze workshop ga je aan de slag met een klein elektrisch apparaatje om een zelfgemaakt of zelfgekozen ontwerp in glas te graveren. Je kunt kiezen uit verschillende objecten van glas die je gaat graveren. Denk bijvoorbeeld aan een fles, een spiegeltje of glazen. Je kiest eerst het voorwerp of voorwerpen waar je op gaat graveren. Dan verzin je wat je gaat graveren en maak je een ontwerp. Het ontwerp wordt overgebracht op het glas en dan ga je beginnen met het graveren. Bij deze workshop hoef je niet super creatief te zijn om een leuk eindresultaat te bereiken. Met een beetje geduld en gezelligheid kom je al een heel eind.

Als objecten kun je kiezen uit een aantal setjes die in het atelier worden aangeboden:

- 2 wijnglazen 

- 4 thee/koffie bekers

- fles rode wijn 

- spiegeltje

- fotolijstje

Wil je een combinatie maken, bijvoorbeeld 2 wijnglazen met een fles wijn? Dat kan, voor dat je begint wordt er dan een eventuele meerprijs afgesproken.

 

De workshop duurt ongeveer 2 uur.

Kosten: € 40,- p.p.

Koffie, thee, water en omschreven materialen inbegrepen

De workshop kan tijdens de openingstijden ingepland worden, maar ook op een avond.

Graveren (branden) in hout 


Graveren in hout is een erg leuk en geduldig werkje. Je maakt eerst een eigen ontwerp of je stelt een ontwerp samen met de voorbeeldjes die aanwezig zijn in het atelier. Zodra je ontwerp af is ga je het overbrengen op het hout. En dan komt de laatste stap: het in het hout graveren (branden) van het ontwerp. 

Je hoeft niet super creatief te zijn voor een mooi eindresultaat. Een beetje geduld en gezelligheid zijn al het halve werk.

Tijdens de workshop kun je kiezen uit verschillende tapas-/serveerplanken. Wil je graag op een andere houten voorwerp een ontwerp branden? Dat kan, neem dan wel eerst even contact met me op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

 

De workshop duurt ongeveer 2 uur.

Kosten: € 40,- p.p.

Koffie, thee, water en omschreven materialen inbegrepen

De workshop kan tijdens de openingstijden ingepland worden, maar ook op een avond.