Workshops


Algemene informatie


Op deze pagina vind je het aanbod van workshops die gegeven worden in Atelier Eris.

Workshops kunnen op verschillende momenten gegeven worden.

Zie onderaan deze pagina voor de openingstijden van het Atelier.

Op de pagina contact is een actuele agenda te vinden waar je gemakkelijk kunt zien of de datum/tijd waarop je een workshop wilt volgen nog vrij is.

Ik werk niet met een minimum aantal deelnemers.

Dus ben je alleen of met twee?

Kom dan gerust een workshop volgen.

 

Wil je een workshop boeken?

Er staan workshops gepland waar je vrij op in kunt schrijven.

Via de pagina agenda kun je een plekje reserveren.

Liever een workshop volgen op een andere datum? Vul dan het formulier op de pagina contact in en ik neem contact met je op.

Bellen of appen mag natuurlijk ook.

 

LET OP! 

Het volgen van workshops is volledig op eigen risico.

De verschillende workshops zijn niet met elkaar te combineren.

Aanbod workshops:

Workshop: uniek sieraad van zilver


Tijdens deze workshop mag je kiezen wat je van zilver wilt gaan maken: een ring, een kettinghangertje of een setje oorhangers.

Zilver is in de prijs inbegrepen. Fournituren (bijvoorbeeld een kettinkje) zijn niet in de prijs inbegrepen.

Niet edelmetalen zoals koper en messing zijn ook te gebruiken (hier wordt geen meerprijs voor gerekend). Door deze materialen te gebruiken kun je het ontwerp nog wat spannender of sprekender maken.

Het is ook mogelijk om tijdens de workshop een grote edelsteen in je sieraad te verwerken, dit is afhankelijk van je ontwerp.

 

De workshop duurt ongeveer 4 uur.

Kosten:

€ 80,- p.p.

€ 70,- p.p. als je voor 4 personen boekt 

Koffie, thee, water en omschreven materialen inbegrepen

Workshop: Zilver gieten


Tijdens deze workshop ga je met verschillende gereedschappen een wasmodel maken van een sieraad. Of dit een ring, hanger of oorbellen zijn mag je zelf bedenken. Was is makkelijk te bewerken en er zijn veel ontwerpen mogelijk. Het ontwerp mag je zelf maken. Het ontwerp moet wel aan bepaalde eisen voldoen, maar dat wordt in het atelier allemaal uitgelegd.

Als je het ontwerp relatief simpel houdt wil dat niet zeggen dat je een saai sieraad krijgt als eindresultaat. Gieten in zand geeft een mooie structuur aan je sieraad. Het is natuurlijk ook mogelijk om een heel strak ontwerp te maken met een mooie glans, dan kost de afwerking wat meer tijd.

Nadat je het model in was gemaakt hebt, ga je een mal maken in zand. Het wasmodel heb je nodig om de mal te maken. Als de mal klaar is, ga je met een brander zilver smelten en giet je het vloeibare zilver in de mal.

Het sieraad moet nu nog netjes afgewerkt worden en het is klaar om te dragen. 

De workshop duurt ongeveer 4 uur.

€ 80,- p.p.

€ 70,- p.p. als je voor 4 personen boekt 

Koffie, thee, water en omschreven materialen inbegrepen

Workshop: Creatief met zilverklei


Werken met zilverklei is leuk en veelzijdig.

Met een klein zakje zilverklei kun je bijzonder mooie sieraden maken.

Tijdens de workshop kun je gebruik maken van verschillende mallen en patronen. Ook kun je het sieraad op verschillende andere manieren versieren.

Eerst maak je het ontwerp dat je verzonnen hebt in gewone klei zodat je kunt ervaren of je ontwerp ook echt wordt zoals je voor ogen had, daarna maak je het pas van zilverklei.

Na het drogen ga je het sieraad al voor een groot deel afwerken, na het bakken zet je de puntjes op de i.

 

De workshop duurt ongeveer 4 uur.

€ 80,- p.p.

€ 70,- p.p. als je voor 4 personen boekt 

Koffie, thee, water en omschreven materialen inbegrepen

Bijzondere workshop:

Herinneringssieraad 


Het is mogelijk om zelf tijdens een workshop een herinneringssieraad te maken.

In dit sieraad kan dan bijvoorbeeld as of een haarlokje verwerkt worden. Ook is het mogelijk andere materialen te verwerken die symbool staan voor een dierbaar persoon of huisdier. 

Deze workshop is extra uitgebreid en er wordt voor alle onderdelen van het proces voldoende tijd genomen. Dit is belangrijk zodat het eindresultaat helemaal naar wens is, maar ook om de workshop een onderdeel te laten zijn van een eventueel rouwproces.

Dat er gebruik gemaakt wordt van extra tijd wil zeggen dat de workshop uit 3 delen bestaat. Deel 1 is een gesprek, we gaan dan samen kijken wat de wensen zijn en of dit mogelijk is. We kijken ook naar de materialen die je graag wilt gebruiken en verwerken. Deze informatie uitwisseling kan in het atelier, telefonisch of via de mail.

Daarna kom je 2x 3 uur naar het atelier om te werken aan een door jouw ontworpen herinneringssieraad. De eerste keer maak je het ontwerp en start je met het proces. De tweede keer maak je het sieraad helemaal af.

Het gebruik van een bepaalde hoeveelheid zilver is in de prijs inbegrepen. Dit wordt tijdens het eerste gesprek besproken. Het gebruik van goud is niet in de prijs inbegrepen. Tijdens het eerste gesprek wordt de hoeveelheid in kaart gebracht en wordt de meerprijs bepaald. 

Het is ook mogelijk om zelf "oude" sieraden mee te nemen en die te verwerken in je sieraad of om te smelten zodat je het materiaal kunt gebruiken. Deze sieraden worden tijdens het eerste gesprek beoordeeld. De prijs van de workshop blijft in dit geval hetzelfde.

 

De workshop duurt 2x 3 uur.

Kosten: € 135,- per persoon

Koffie, thee, water en omschreven materialen inbegrepen

Heb je meer tijd nodig om het sieraad helemaal naar wens te maken? Dat is geen probleem. We verlengen de workshop. Je betaald dan €15,- per uur dat je gebruik maakt van het atelier.

Bijzondere workshop:

Relatie-ringen 


Het is mogelijk om samen tijdens een workshop elkaars ring te maken.

In dit sieraad kan ook een steentje verwerkt worden. Ook is het mogelijk om vingerafdrukken, naam en datum in de ringen te graveren.

Deze workshop is extra uitgebreid en er wordt voor alle onderdelen van het proces voldoende tijd genomen. Dit is belangrijk zodat het eindresultaat helemaal naar wens is.

Dat er gebruik gemaakt wordt van extra tijd wil zeggen dat de workshop uit 2 delen bestaat. Je komt 2x 3 uur naar het atelier om te werken aan jullie ringen. De eerste keer maak je het ontwerp en start je met het proces. De tweede keer maak je het sieraad helemaal af.

Het gebruik van een bepaalde hoeveelheid zilver is in de prijs inbegrepen. Het gebruik van goud is niet in de prijs inbegrepen. Mocht je graag goud en/of diamanten gebruiken dan hebben we voor aanvang van de workshop contact. Tijdens dit contact wordt de hoeveelheid goud en/of diamanten in kaart gebracht en wordt de meerprijs bepaald.

Het is ook mogelijk om zelf "oude" sieraden mee te nemen en die te verwerken in je sieraad of om te smelten zodat je het materiaal kunt gebruiken. Deze sieraden worden wel eerste beoordeeld. De prijs van de workshop blijft in dit geval hetzelfde.

 

De workshop duurt 2x 3 uur.

Kosten:

2 personen € 225,-

Koffie, thee, water en omschreven materialen inbegrepen

Heb je meer tijd nodig om het sieraad helemaal naar wens te maken? Dat is geen probleem. We verlengen de workshop. Je betaald dan €10,- p.p. per uur dat je gebruik maakt van het atelier.